Red Hot Chilli 1285

 

 

Red Hot Chilli föddes på Champagnegården 29:e april 2010 efter hingsten Niveau 1136 (Emmerton-Voltaire) undan det holländska stoet Olympic Lady (Wolfgang – Notaris – Ariban xx). Red Hot Chilli har 42,58% fullblod i stammen. Mödernelinjen har i flera generationer lämnat internationella svårklasshästar i alla tre discipliner, hoppning, dressyr och fälttävlan.

Red Hot Chilli har ända sedan han var liten och gjorde sina första språng haft ett stort intresse för hinder och haft en väldigt bra teknik. 

 

 

Som 2,5 åring visades han på rådgivande bedömning i Bollerup och blev som enda hopphingst i den åldern rekommenderad direkt till bruksprov.

Vi valde att matcha honom mot treårstest istället för att sedan gå fullt bruksprov som 4-åring.

I Maj 2013 visades han på treårstestet i Flyinge och gjorde så bra ifrån sig att han blev 2013 års högst bedömda hopptalang i Sverige med siffrorna 9-9-8 för exteriören och 9-9-9,5 för galopp och hoppning = 53,5 poäng. I gångarter fick han fina 48 poäng.

Red Hot Chilli godkändes vid det svenska bruksprovet 2014. 

Han blev den exteriört högst bedömda hopphingsten av alla på provet. Med 9 för typ och 8,5 för huvud,hals,bål och 7 för extremiteterna. Domarna tyckte bland annat: Högställd, ädel, maskulin.Väl ansatt hals med naturlig resning, djup bog, markerad manke. Välformat, långt och något sluttande kors.

Han skötte sig bra under egen ryttare och fick för sin hoppning denna veckan omdömen som:

Säker taxering, god rytm, balans och framåtbjudning. Spänstig och rättar sig bra. God uppmärksamhet, samarbetsvilja och förtroende. Orädd, sansad och energisk. Mjuk, rörlig galopp, aktiv bak, i uppförsbacke på ett positivt sätt.

 Även testryttarna tyckte om honom och gav honom mycket fina omdömen:

Mathijs van Asten: Normal feeling, wants to be careful. Nice capacity and good canter

Peter Eriksson: Mycket trevlig häst, mycket bra galopp, mycket hinderintresserad. Snabb reaktionsförmåga (Very powerful), mycket stor kapacitet. Lyssnar bra om man vill korta/länga. Fin modell, lätt från marken. 

Mer info om Red Hot Chillis Mödene Hittar Ni Här: http://champagnegården.se/V-ra-Avels-Sto/Olympic-Lady-KWPN-2092/

 

RED HOT CHILLIS AVELSREKOMMENDATIONER FRÅN ASVH:
Red Hot Chilli (SWB) 1285
En högställd och ädel hopphingst med lätta gångarter. Kan passa till de flesta typer av ston för målinriktad hoppavel och kan förbättra galopp och rörlighet i hoppningen samt ge ridbarhet och reaktionsförmåga.

 

Tävlingsresultat.

2015

Säsongen startades med att RHC kvalade i 1.20 på vårens hingsthoppning i Flyinge på bruksprovet. Han slutade på en fin 4:e plats mot giganterna 1:an Hasard 2:an Click & Cash och 3:an Hip Hop

RHC kvalade in till Falsterbo & Breeders Trophy på 3 raka fösök.

Han slutade på en 4:e plats i Folksam Scandinavian Open 5-års final. Han var bäst placerad Svenskfödda häst samt godkända hingst.

RCH blev första utvald till Unghäst VM i Zangerheide. Han slutade på 98 plats av 250 startande i 5 års klassen.

2016.

RHC slog sig ä en gång i i finalen i Falsterbo horse show.

Han gjorde många fina starter i 120-130 med placering.

 2017

RHC har startat 2 135 klasser med placering

Han matchas nu för årets championat & 140-145 klasser.Red Hot Chilli Kommer Finnas Tillgänglig på AI & TAI 2017.

PASSA PÅ: 

Då vi i år kommer satsa fullt ut på sporten  kommer RHC endast finnas tillgänglig på färsk semin från den 17 Juli - 15 Augusti, då vi i samband med detta kommer frysa på honom på Björkhaga Stuteri, det är också dom som kommer hjälpa oss med tappning och skick ut till Er kunder i år.

Under 2018 Kommer RHC endast finnas på FAI.

All beställning sker genom CHG Stuteri AB, chgstuteri@hotmail.com alt 072-2309628, Jessica Håkansson.

VARMT VÄLKOMNA.

 

 

 PRISER 2017

Bokningsavgift: 1000 kr

SPRÅNG: 1500 KR

90 DYGNS DRÄKTIGHET : 7000 KR 

Frakt tillkommer till självkostnads pris.                                        

OBS: Moms tillkommer.